انتخاب سنگ کف مناسب برای مناطق پر رفت و آمد
این موضوع همیشه به عنوان یکی از پرتکرارترین سوال هایی که به شمار می رود که از تیم مشاوره ایران سنگ در طول روز پرسیده می شود. به طور مسلم هر شهر کشور با توجه به آب و هوایی که دارد، جوابب متفاوتی را خواهد داشت اما ما با نگاهی جامع سعی بر آن داریم تا جوابی کلی به این پرسش داده و پس از آن به بررسی موارد جزئی تر بپردازیم. در حالت کلی مشاوران ایران سنگ بهترین سنگ کف فرش را گرانیت و پس از آن کریستال می دانند. حال موضوع این است که بین این سنگ ها کدام سورت و درجه مناسب اجراست و پس از آن نیز به سراغ کدام یک از جنس های دیگر سنگ ها برویم. بنابراین در این وبلاگ تصمیم داریم سنگ های پر کاربرد برای کف را بر اساس جنس و اولویت اجرا به شما عزیزان معرفی کنیم.
انتخاب سنگ کف فرش بر اساس معدن
1- سنگ گرانیت
سنگ گرانیت بهترین، مقاوم ترین و ماندگار ترین سنگ ساختمانی برای کف فرش به حساب می آید. این سنگ در ابعاد و ضخامت های گوناگون می تواند در کف اجرا شده و با ماندگاری بالایی که دارد به عنوان یک متریال با کیفیت همیشگی معرفی شود. سنگ گرانیت در کشور ما معادن گوناگونی داشته و از معروف ترین آن ها می توانیم به گرانیت های سفید و گرانیت های مشکی اشاره کنیم. تراکم فوق العاده بالا، جذب آب بسیار پایین، مقاومت فشاری و سایشی بالا از مهم ترین ویژگی های گرانیت ها به شمار خواهند رفت.
2- سنگ کریستال
سنگ های کریستال یا همان سنگ های چینی نیز می توانند به عنوان سنگ کف پر تردد خوب به حساب آیند. ما در ایران سنگ معتقدیم که پس از گرانیت، کریستال ها می توانند بهترین و ماندگار ترین سنگ کف معرفی شوند. البته دلیل این موضوع نیز واضح است؛ جنس قرص و محکم و همچنین تراکم بالای کریستال ها موجب این عمر مفید طولانی و عدم تغییر رنگ آن ها در طولانی مدت شده است. سنگ کریستال نیز می تواند به عنوان یکی از سنگ های خوب برای اجرا در کف معرفی شود.
3- سنگ مرمر
یکی از محکم ترین سنگ های ساختمانی به شمار می رود که به دلیل قیمت بالایی که دارد در کمتر مکانی استفاده می شود. اما چون در اینجا قصد داریم سنگ ها را بر اساس جنس و ماندگاری دسته بندی کنیم بدون شک سنگ مرمر پس از گرانیت و کریستال می تواند به عنوان یک گزینه ایده آل معرفی شود.
4- سنگ مرمریت
اولویت چهارم ما برای سنگ های کف فرش می تواند انواع مرمریت ها باشد. اگر بخواهیم به طور کلی به این موضوع نگاه کنیم، مرمریت می تواند پس از گزینه های اول و دوم یکی از پیشنهاد های سنگ های کف تلقی شود. دلیل این موضوع نیز تراکم نسبتاً بالا و مقاومت سایشی و فشاری چندان خوب آن هاست که می توانیم در انواع کاربری های کف از آن ها استفاده کنیم.
5- سنگ تراورتن
اگر بخواهیم صادقانه این موضوع را بررسی کنیم، سنگ تراورتن گزینه خوب و ماندگاری برای اجرا در کف نمی باشد. تراورتن خلل و فرج داشته و بنابراین مقاومت سایشی و فشاری بالایی نداشته و از همین رو می تواند در برابر ضربات و تردد دچار ایراد شده و از بین برود. پس مشاوران ایران سنگ استفاده از جنس تراورتن در کف فرش های شلوغ را اولویت آخر قرار خواهند داد.
انتخاب سنگ کف فرش از نظر نوع فرآوری
1- سنگ شیاری
در فرآوری سنگ ها نوع شیاری یکی از بهترین مناسب ترین ها تلقی می شود. در این نوع فرآوری سطح سنگ صیقلی و ساب خورده را شیار زده تا اصطکاک بیشتری را داشته باشیم. در واقع سنگ شیاری یک سنگ سابیده است که چندین خط روی آن ایجاد شده است. این خطوط ایجاد شد بر اساس طرح می تواند متفاوت باشد اما همیشه به گونه ایست که تقریبا بیست درصد از صیقلی بودن و سر بودن را کم می کند. دلیل پر طرفدار بودن این نوع سنگ هم این است که سنگ صیقلی با سنگ ضد لغزش را با هم خواهیم داشت.
2- سنگ تیشه ای
در این نوع فرآوری سطح سنگ توسط دستگاه یا کارگر تیشه ای می شود. تک تیشه، دو تیشه، تیشه الگو و … از انواع فرآوری تیشه ای به حساب می آید. در تمامی موارد نام برده شده در بالا اگر به سطح سنگ نگاه کنیم، سنگ را نسابیده می بینیم و در سطح آن نیز تیشه هایی توسط دست کارگر یا ماشین ایجاد شده که موجب ضد لغزش شدن سنگ می شود. در نوع تیشه الگو البته قسمتی از سنگ از تیشه نشده است، سابیده و پولیش خورده است و تقریبا با نوع شیاری مشابه است.
3- سنگ بوش همر
یکی از جدید ترین انواع فرآوری سنگ به حساب می آید که در دو مدل بوش همر و بوش همر چرمی آن را خواهیم دید. سنگ بوش همر به سنگی گفته می شود که سراسر سطح سنگ توسط لقمه های بوش همری به حالت زبر درآمده و نسبت به سنگ تیشه ای بافت بسیار ریزتری خواهد داشت.
4- سنگ فلیم
گرانیت را معمولا فلیم می کنند. سنگ گرانیت در اثر برخورد شعله آتش فلیم شده و حالت زبر و غیر یکنواختی به خود خواهد گرفت. در این نوع فرآوری شعله آتش توسط سری هوا یا دستگاه مشعل روی سنگ زده شده و سنگ را فلیم می کند.
5- سنگ صیقلی
اولویت اخر نیز می تواند سنگ های صیقلی تلقی شوند. سنگ ساب و پولیش خورده صیقلی بوده و بنابراین می توانیم نسبت به کاربری که داریم از آن در کف استفاده کنیم. این نوع سنگ به مراتب کمتر از دیگر انواع نام برده شده اجرا می شود چرا که سطح لیز برای کف پرتردد چندان مناسب نیست.
انتخاب سنگ کف فرش بر اساس اندازه
1- ابعاد مربعی شکل
تمامی ابعاد مربعی شکل می توانند در این دسته بندی قرار گیرند. به طور معمول اندازه 20*20، 30*30، 40*40، 60*60 و 120*120 به صورت مربعی شکل در کف اجرا می شوند و از این بین اندازه 40 در 40 سانتی متر به عنوان بهترین و مناسب ترین ابعاد معرفی می شود.
2- ابعاد مستطیلی و طول آزاد
در برخی از کف های اجرا شده می بینیم که سنگ ها به صورت نامنظم و با ابعادی متفاوت در کنار یکدیگر اجرا شده اند. به این گونه کف فرش ها نامنظم و مدرن نیز می گویند و در آن سنگ ها به صورت پازلی در کنار هم چیده و اجرا می شوند. این مدل اجرا بیشتر برای محوطه های بیرونی مناسب است.
مطلب پیشنهادی برای مطالعه: بهترین سنگ برای کف حیاط چیست؟
انتخاب سنگ کف فرش بر اساس ضخامت
1- ضخامت معمولی 1.7 سانتی متر
سنگ های گرانیت، کریستال، مرمریت و حتی تراورتن ها در بازار داخلی با ضخامت 1.6 تا 1.7 سانتی متر برش داده می شوند. بنابراین بیشترین میزان سنگ در بازار را همین ضخامت تشکیل داده و در متراژ های بالا یافت می شود.
2- ضخامت 2 سانتی متر
در سفارشات متراژ بالا یا صادراتی ضخامت سنگ بریده شده 2 سانتی متر است. مسلما این ضخامت نسبت به مورد قبلی بهتر و مطمئن تر بوده و برای اجرا در کف مناسب تر است. سنگ های مرمریت و گرانیت معمولا در همین ضخامت و در ابعاد کف فرش تولید می شوند.
3- ضخامت 5 تا 10 سانتی متر
به این نوع سنگ ها در اصطلاح کوبیک گفته می شود. کوبیک ها سنگ های کف فرشی هستند که از نظر جنس و مقاومت فوق العاده ان و می توانیم بسته به میزان تردد و آب و هوایی که داریم ضخامت 5 یا 10 سانتی متر آن را تهیه کنیم.
جمع بندی
– سنگ گرانیت معمولا در اشکال فلیم و شیاری تولید و اجرا می شود.
– سنگ کریستال معمولا به صورت تیشه الگو و بوش همر اجرا می شود.
– سنگ های مرمریت تقریباً در همه مدل های صیقلی، تیشه ای و بوش همر تولید و اجرا می شوند.
اگر بخواهیم جمع بندی مناسبی برای این وبلاگ داشته باشیم می توانیم این گونه بیان کنیم که سنگ گرانیت و کریستال بهترین و مقاوم ترین سنگ ها برای کف های پرتردد هستند. حال چه بهتر که از فرآوری های تیشه ای یا شیاری آن ها استفاده کنیم. پس از این مدل سنگ ها می توانیم به سراغ مرمریت ها رفته؛ اما ما در ایران سنگ درخواست داریم که اگر تصمیم بر انتخاب مرمریت دارید حتما با تیم مشاوره مشورت کرده و آب و هوای منطقه و میزان بارندگی و محل اجرای سنگ را تماما مدنظر داشته باشید. چرا که سنگ هر سنگ مرمریتی نمی تواند برای هر فضا و کاربری مناسب اجرا باشد.