اصول صحیح نصب سنگ های نما

برای نصب سنگ نما همانند هر متریال دیگری باید ها و نباید هایی تعریف شده است که برخی از آن ها الزامی بوده و برخی دیگر اگر رعایت شوند، کار اجرایی تمیزتر و زیباتر خواهد بود. از همین رو تیم تولید محتوای ایران سنگ تصمیم گرفته است که در این وبلاگ به برخی از این نکات نصب سنگ نما اشاره کند و تا حدی که امکان دارد شما و استادان بنا و نماکار ها را راهنمایی کند. البته لازم به ذکر است که اطلاعات نوشته شده در این متن توسط همین استاد کارهای عزیز بدست آمده است و تجربه و علم کافی به تیم مشاوره ایران سنگ داده شده است. پس ارائه این مطالب به منظور بهتر بودن راه حل بجای نماکاران نبوده و احترام این صنف و این افراد متخصص بر ما واجب است.

 

– اسکوپ

اسکوپ زد یا اسکوپ پروانه ای به گونه ای از اسکوپ های فلزی گفته می شوند که برای مهار سنگ روی بدنه مورد استفاده قرار می گیرند. برای برخی از سنگ ها مانند گرانیت و مرمریت اسکوپ کردن سنگ حیاتی بوده و جز الزامات نماکاری به حساب می آید. چرا که این دو جنس سنگ تخلخل نداشته و از همین رو کمترین میزان چسبندگی به ملات سیمان را دارند. اما در خصوص اجرای تراورتن نما باید بگوییم که با توجه به ارتفاع سنگ کار شده از سطح زمین، طول سنگ و همچنین نظر ناظر پروژه و نماکار، باید سنگ تراورتن نیز اسکوپ شود. تراورتن اگر از معدن خوب و معتبر خریداری شده باشد نیاز به اسکوپ ندارد اما همیشه محکم کاری بهتر است و شرط عقل ما را ملزم به اسکوپ کردن تراورتن نیز خواهد کرد.

 

اصول نصب سنگ نما

 

– استفاده از اسکوپ گالوانیزه

حال که به اهمیت اسکوپ کردن سنگ اشاره کردیم باید اضافه کنیم که باید از اسکوپ روکش دار یا گالوانیزه استفاده کنیم. در غیر این صورت اسکوپ پس از چند سال به مروز زمان زنگ زده و می تواند رنگ سنگ اجرا شده را تغییر دهد. بنابراین برای حفظ ظاهر سنگ نما باید از اسکوپ ضد زنگ یا روکش دار استفاده کنیم.

 

– استفاده از چسب قطره ای مرغوب

استفاده از چسب های قطره ای در نماکاری جزئی جدایی ناپذیر از کار بوده و از اتفاق با هر قطعه سنگی که روی بدنه نصب می شود با شاهد اسپری کردن چسب هستیم. بنابراین حتما باید از چسب های مرغوب با برند های خوب استفاده کنیم. در غیر این صورت سنگ بعد از اجرا یا چسب بعد از خشک شدن و آفتاب خوردن زرد شده و رنگ سنگ را عوض می کند. چسب نامرغوب بعد از مدتی زرد شده و در سنگ های سفید و روشن کار را زشت می کند.

 

اصول مهم درباره نصب سنگ نما

 

– استفاده از نبشی های گالوانیزه

برای بسیاری از بخش های نمای ساختمان ما به نصب نبشی احتیاج پیدا خواهیم کرد. باید بدانیم که یا باید نبشی گالوانیزه تهیه کنیم یا اگر این امکان وجود نداشت(که بیشتر مواقع هم این چنین است)باید از زیر رنگ یا ضد زنگ برای جلوگیری از زنگ زدن نبشی استفاده کنیم. به این نکته باید دقت کرد که اگر نبشی کار شده ضد زنگ نشود بعد از مدتی رطوبت هوا یا رطوبت حاصل از برف و باران را جذب کرده، زنگ زده و اطراف سنگ کار شده را زرد می کند.

 

– کونیک کردن

اگر در نما به هر دلیلی و در هر بخشی خواستیم سنگ را به حالت قاب و حجمی کاری اجرا کنیم خیلی بهتر است که یک طرف یا دو طرف سنگ را کونیک کنیم. به این معنا که سنگ را به زاویه 45 درجه از پشت برش میزنیم و در این حالت دو سنگ کونیک شده زمانی که روی هم عمود می شوند کاملا با یکدیگر تماس داشته و کار اجرایی تمیز تر خواهد بود. همچنین سنگ بریده شده در عرض کمتر برای قاب و حجمی کاری باید حداقل 3 تا 5 سانتی متر داخل سنگ نما رفته که از افتادن و ترک برداشتنش جلوگیری شود.

 

جمع بندی

اصول نصب سنگ های نما را در ایران سنگ خواندید. بیان این نکته حائز اهمیت است که در هر صورت نظر و صحبت مجری کار یا ناظر پروژه به هر سایت و مرجعی ارجحیت دارد اما از آن جایی که ما در ایران سنگ به عنوان سایت مرجع سنگ ساختمانی کشور شناخته می شویم لازم دانستیم که چند مورد از نکات مهم و البته کلیدی را بیان کنیم که صاحب ملک یا پیمانکار نیز در جریان کار اجرا شده قرار داشته باشند. همچنین سعی میکنیم با مشاوره ای که برای انتخاب و خرید سنگ به هموطنان داریم برخی از موارد نصب ابزار های نمارومی و انواع اکسسوری های سنگی را نیز بیان کنیم که در این صورت مشتری و خریدار با اطمینان خاطر بیشتری معضل نصب سنگ نما را از سر بیرون کرده و تمرکز اصلی را روی انتخاب خود سنگ نما خواهد گذاشت.