اطلاعات تخصصی

سنگ بادبر چیست؟

سنگ بادبر چیست؟

سنگ بادبر چیست؟

سنگ بادبر یا در اصطلاح درست تر سنگ بادبر شده مدلی از سنگ ساختمانی به شمار می رود که توسط تیشه ی کارگر لب پر شده است. در واقع وقتی به سنگ بادبر شده نگاه می کنیم، سنگ طبیعی بدون ساب را می بینیم که هر چهار طرف گوشه های آن لب پر و شکسته شده است. به این مدل سنگ ساختمانی بادبر گفته می شود. سنگ بادبر مزیت ها و معایب بسیاری دارد اما می توانیم این گونه بیان کنیم که تقریباً در هر نمای داخلی، خارجی، پله، رمپ و کف فرش می توانیم از آن استفاده کنیم. در زمان گذشته و هنگامی که دستگاه های ساب سنگ پیشرفته وجود نداشت، تقریبا تمامی سنگ های طبیعی به همین صورت بادبر تولید و فرآوری می شده اند. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این سنگ محدود شده و در بازار ایران و جهان مشتریان مخصوص به خود را پیدا کرده است. بنابراین سنگ بادبر مانند پنجاه سال پیش طرفدار و خریدار ندارد اما هنوز هم می توانیم این مدل سنگ را یکی از بهترین و البته طبیعی ترین نوع سنگ های طبیعی به حساب آوریم. دلیل این که می گوییم طبیعی بودن سنگ این است که چون سنگ بادبر صیقل نمی خورد و ظاهر سنگ تماما با حالتی که از کوه استخراج می شود برابر است؛ بنابراین اعمال تیشه های کارگر و شکسته شدن لبه های سنگ تفاوت ظاهری چندان زیادی به آن وارد نخواهد کرد و سنگ تماما بادبر شده نیز همچنان ظاهری طبیعی داشته و به گونه ایست که گویی همین الان از دل کوه خارج شده است. بنابراین این حالت طبیعی و البته منحصر به فرد بادبر دلیل بر این است که امروزه در نماهای داخلی و خارجی و حتی کف فرش ها از آن استفاده می کنند.
سنگ بادبر به چندین دسته مختلف تقسیم بندی می شود. سنگ های بادبر بر اساس رنگ، اندازه و معدن سنگی که دارند طبقه بندی می شوند و در نهایت ضخامت سنگ اولیه است که نوع بادبر و ظاهر نهایی سنگ را مشخص می کند. به بیان بسیار ساده هر چقدر سنگ ضخیم تر باشد، ضربه های چکش کارگر محکم تر بوده و بنابراین شکستگی لبه سنگ بیشتر می شود. پس سنگی که بیشتر از دیگری بادبر شده مسلما ضخیم تر بوده است. برعکس این موضوع هم کاملا صدق می کند و زمانی که به سنگ های لب پر یا بادبر های کم نگاه می کنیم، وسط سنگ در اصطلاح کچلی بیشتری خواهیم دید و ضخامت سنگ هم به مراتب کمتر از دیگر سنگ ها می باشد.

 

سنگ بادبر و انواع آن از نظر اندازه

در گذشته تعریف متفاوتی از سایز بادبر ها وجود داشت. تقریبا می توانستیم تمامی اندازه های عرض و طول متفاوت را در بادبر ها شاهد باشیم. ابعادی همچون 40*80، 40*60، 30*80، 20*40 و … از جمله اندازه هایی هستند که در گذشته سنگ های بادبر داشتند. امروزه اما نرم تولید این مدل سنگ 15*30 است. به این معنا که بیشترین میزان تولید و استاندارد در این مدل سنگ بر اساس این ابعاد بوده و در مواردی هم بادبر های طول آزاد را خواهیم داشت. بنابراین امروزه می توانیم دیگر ابعاد را در بادبرها نیز ببینیم اما در بیشتر موارد همین اندازه 15*30 به عنوان استاندارد تولید و روتین تولید شناخته می شود.

 

بادبر چیست

 

انواع سنگ بادبر از نظر رنگ سنگ

رنگ های سفید، مشکی، طوسی، قرمز و زرد از معروف ترین و محبوب ترین رنگ ها در دنیای بادبر ها به شمار می آیند. در ادامه این متن که بادبر ها را بر اساس معدن سنگشان بررسی می کنیم بیان می کنیم که هر معدن چه رنگ سنگی خواهد داشت اما در این بخش می توانیم چهار تا پنج رنگ اصلی را برای بادبر ها در نظر بگیریم. البته برخی دیگر از رنگ ها مانند قهوه ای، شکلاتی، کرم و … نیز می توانند در بادبر ها دیده شوند اما موجودی همیشگی بادبر ها بیشتر روی طیف رنگی های سفید و مشکی بوده است.

 

انواع سنگ بادبر از نظر معدن سنگ

– معادن سنگ جوشقان، هرسین و مرودشت از جمله سنگ هایی هستند که می توانیم بادبر های سفید رنگ را در آن ها ببینیم. سنگ بادبر سفید مرودشت یکی از سفید ترین ها محسوب می شود که البته مات به نظر می رسد. سنگ معدن جوشقان نیز سفید استخوانی شکل داشته و رگه ها و هاله های رنگی در آن خودنمایی می کنند.

– معادن سنگ مشکی نجف آباد، لاشتر و کریستال نیز از جمله سنگ هایی هستند که بادبر های مشکی، طوسی و خاکستری را در آن ها می بینیم. در این بین سنگ کریستال محکم ترین و طوسی ترین سنگ به شمار آمده و مشکی نجف آباد نیز مشکی ترین محسوب می شود. سنگ بادبر لاشتر نیز از بین زمینه رنگی مابین این دو سنگ قرار می گیرد.

– معادن سنگ مختلف تراورتن مانند آذرشهر، کاشان، اصفهان و … نیز از جمله معادن سنگی هستند که در آن ها بادبر های رنگی همانند قرمز، زرد، قهوه ای و کرم به چشم می آیند.

 

انواع سنگ بادبر از نظر ضخامت

 

– بادبر 1.5 سانتی متری
این ضخامت سنگ نازک ترین مدل بادبر محسوب می شود که تنها گوشه های سنگ لب پر شده اند. بنابراین سبک ترین و ارزان ترین سنگ به شمار می رود و بیشتر برای صادرات به کشور عراق تولید می شود.

– بادبر 2 سانتی متری
این ضخامت کمی از مدل قبلی بیشتر بوده و لبه های سنگ بیشتر شکسته شده است. این مدل بادبر ضخامت معمولی داشته در دسته بندی بادبر ها به عنوان پرفروش ترین شناخته می شود.

– بادبر 3 سانتی متری
این ضخامت سنگ در بادبر ها به عنوان بادبر نیمه ضخیم شناخته می شود. از نظر قیمت سنگ نیز قیمت بالاتری نسبت به دو نمونه قبلی داشته و بیشتر در کاربری های کف اجرا می شود. در سنگ های بادبر سه سانتی به دلیل ضخامت بالایی که دارند می توانیم تقریبا نیمی از سنگ را شکسته شده ببینم.

– بادبر 4 سانتی متری
این ضخامت سنگ به عنوان سنگ بادبر ضخیم معرفی می شود. گران ترین و سنگین ترین نوع بادبر محسوب می شود و معمولا برای محوطه های کف بیرون مورد استفاده قرار می گیرد. این ضخامت بادبر می تواند بهترین متریال برای کف فرش های خارجی و خصوصا ماشین رو به حساب آید. مورد دیگر این که این مدل سنگ بادبر به دلیل ضخامت بالایی که دارد تقریبا تمامی سطحش بادبر شده و کچلی بسیار کمی در وسط آن دیده می شود.

 

سنگ بادبر چیست

انواع سنگ بادبر از نظر نوع کاربری

 

سنگ بادبر نما
مدل های بادبر نازک و ضخامت متوسط می توانند بهترین سنگ های بادبر برای نما تلقی شوند. دلیل اصلی این امر نیز وزن متوسط و استاندارد این ضخامت است که می توانیم با خیالی آسوده و بدون استفاده از اسکوپ از آن ها در نمای بیرونی استفاده کنیم.

 

سنگ بادبر کف / سنگ بادبر رمپ
بادبر های ضخیم و خصوصا نیمه ضخیم می توانند بهترین گزینه های بادبر برای اجرا در کف به شمار آیند. سنگ های بادبر 2.5 سانتی متری به بالا می توانند در کف محوطه های خارجی اجرا شوند و دوام و ماندگاری بالایی از خود نشان دهند. البته طبیعی ست که جنس سنگ در انتخاب بادبر و در نهایت ماندگاری آن تاثیر به سزایی دارد.
ما در ایران سنگ بهترین، مقاوم ترین و ماندگارترین سنگ بادبر را کریستال و پس از آن سنگ های هرسین، جوشقان و لاشتر می دانیم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + شش =