سنگ جدول چیست؟

سنگ جدول چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
سنگ جدول همانطور که از اسم آن پیداست به منظور مرز کشی بین محوطه و فضای باغچه یا پیاده رو می باشد. در واقع در هر محوطه بیرونی که در نظر بگیریم بخشی به عنوان فضای پیاده رو و قابل استفاده و بخشی دیگر برای درختان، گل ها و بوته ها مورد استفاده قرار می گیرد. پس باید بین این دو فضای موجود مرزی مشخص شود که از هر یک از آن ها محافظت به عمل آید. امروزه با انواع مصالح مختلف می توانیم جدول کشی را انجام دهیم. انواع جدول بتنی یا همان جدول سیمانی، جدول سنگی، جدول چوبی و… از انواع گوناگون آن ها به شمار می آیند. در این وبلاگ از سایت ایران سنگ به معرفی جدول سنگی می پردازیم و نکات مثبت و منفی آن را باهم مطالعه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
جدول سنگی
جدولی که از جنس سنگ ساخته شده باشد معمولا از سه جنس اصلی گرانیت، کریستال و مرمریت خواهد بود. در واقع سه جنس سنگ مرمر، تراورتن و لایمستون ها برای جدول به کار گرفته نمی شوند و دلیل نیز قیمت بالای مرمر و عدم ماندگاری دو جنس دیگر می باشد. پس بدانیم که هر جا سنگ جدولی را دیدیم یکی از سه جنس گرانیت، مرمریت یا کریستال می باشد. در بین این سه جنس سنگ می توانیم برای هر کدام معدن سنگی را به عنوان بیشترین متقاضی برای جداول سنگی در نظر بگیریم. بنابراین هر یک از آن ها ویژگی های مخصوص به خود را دارند که در ادامه متن به آن ها اشاره خواهیم کرد. در حالت کلی ابعاد سنگ جدول 35*50 سانتی متر می باشد. البته این اندازه می تواند از طول و از عرض سنگ متفاوت باشد. به همین دلیل ما شاهد تولید و اجرای سنگ های جدولی با اندازه های مختلف مانند 30*60، 35*60، 25*50، 30*55 و … هستیم. همچنین ضخامت استاندارد و تعریف شده برای سنگ جدول 6، 8 و 10 سانتی متر می باشد. پس ضخامت جدول سنگی می تواند یکی از سه مورد نام برده شده باشد و علاوه بر این اندازه ها نیز می توانیم به صورت سفارشی قطر های دیگر را نیز داشته باشیم.
سنگ جدول گرانیت
پرفروش ترین، پردرخواست ترین و محکمترین سنگ جدول، از جنس گرانیت می باشد. گرانیت گل پنبه ای نطنز، نهبندان و همچنین گرانیت مشکی نطنز می توانند به عنوان پرفروش ترین سنگ های جدول گرانیتی در ایران سنگ معرفی شوند. همچنین قیمت سنگ جدول گرانیت را اول معدن سنگ و سپس ضخامت آن مشخص می کند. بدیهیست که هر چقدر سنگ ضخیم تر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
سنگ جدول کریستال
بعد از گرانیت، میتوانیم کریستال را محکمترین سنگ در نظر بگیریم. بنابراین جدول سنگی کریستال می تواند به عنوان جدول بسیار محکم و مقاوم معرفی شود که می توانیم در انواع ابعاد و ضخامت آن را استفاده کنیم. لازم به ذکر است که انتخاب نوع سنگ جدول ابتدا به بودجه در نظر گرفته شده و سپس نوع کاربری ما بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال در شهرهای بسیار سردسیر یا پربارش باید از جدول گرانیتی یا کریستالی استفاده کنیم.
سنگ جدول مرمریت
از بین مرمریت ها می توانیم دو معدن لاشتر و گندمک را بهترین سنگ های جدولی معرفی کنیم. در واقع اگر به سنگ جدول کرم رنگ احتیاج داشته باشیم می توانیم از جدول سنگی گندمک بهره مند شویم. مسلم است که جنس و کیفیت هیچ مرمریتی به اندازه گرانیت نخواهد بود اما اگر آب و هوای معتدل و معمولی دارید می توانید از جدول سنگی مرمریت هم استفاده کنید.
ابزار سنگ جدول
معمولا در بیشتر مواقع مشتری درخواست سنگ ابزار خورده را دارد. از همین رو یک طرف لبه بالایی جدول را پخ 45 درجه میزنیم که این موضوع موجب زیبایی بیشتر کار می شود. همچنین پشت و روی سنگ با این کار مشخص می شود و در نهایت کار اجرا شده یکدست تر و زیباتر خواهد شد.
جمع بندی
سنگ جدول بدون ساب است. در واقع جدول سنگی هیچگاه پولیش نمی شود مگر اینکه درخواست و سفارش مشتری این چنین باشد. پس در نتیجه سنگ خام و تراشیده شده به عنوان سنگ جدول فروخته می شود. البته سنگ برش دقیقی داشته و سطح آن کاملا صاف و یکنواخت خواهد بود. در ایران سنگ می توانیم هر سه جنس جدول یعنی گرانیت ها، مرمریت ها و کریستال ها را داشته باشیم. از مهمترین معادنی که می توانیم جدول گرانیتی را داشته باشیم می توانیم به دو معدن نطنز و نهبندان که گرانیت سفید و معدن نطنز که گرانیت مشکی دارند اشاره کنیم. همچنین در بین مرمریت ها نیز دو سنگ لاشتر و گندمک را داریم که گاها مورد استفاده قرار می گیرند. البته نکته حائز اهمیت این است که معمولا اگر از سنگ لاشتر جدول استفاده کنیم باید نوع تیشه شده آن را انتخاب کنیم. چرا که مرمریت پس از مدتی پوسته کرده و اگر سنگ بدون تیشه باشد ظاهر زیبای خود را از دست می دهد. در مورد جدول کریستال هم که دوام و ماندگاری مشخص است و محصول و متریال ماندگار و همیشگی معرفی می شود.