فرق سنگ عباس آباد و حاجی آباد
در اولین قدم از این وبلاگ در ایران سنگ باید به معرفی این دو سنگ بپردازیم. به بیان ساده تر قصد داریم هر یک را بررسی کرده تا در نهایت به شباهت ها و تفاوت های آن ها دست پیدا کنیم. اولین نکته ای که می تواند توجه ما را به دنبال داشته باشد این است که هر دو این سنگ ها، از معادن سنگ تراورتن استخراج می شوند. یعنی ماهیت سنگ و نوع آن در اصل یکیست و تفاوتی با دیگری ندارد. اما به دلیل موقعیت متفاوت معدنی که دارند با یکدیگر متفاوت اند. مهم ترین تفاوت این دو سنگ در بافت آن، زمینه رنگی، ساب پذیری، تراکم و… خواهد بود. در ادامه ی مطلب به بررسی جرئی تر آنها خواهیم پرداخت.
تفاوت از نظر رنگ سنگ
رنگ سنگ عباس آباد
زمینه رنگی سنگ آباد سفید یا روشن است. در واقع سنگ عباس آباد یا سفید است یا کرم روشن؛ که در هر حال و هر درجه ای رگه ها و هاله های رنگی در آن خود نمایی می کند. سنگ عباس اباد به صورت موجدار، بی موج و ابر و بادی برش داده می شود و هاله های رنگی در آن به چشم می آیند. در واقع ضعیف ترین سورت سنگ عباس اباد زمینه رنگی روشن داشته و مملو از خطوط و هاله های کرم، مشکی و رنگیست. قوی ترین و سوپر ترین سورت آن هم زمینه رنگی بسیار سفید داشته و خطوط و هاله های رنگی بسیار کم رنگ در آن دیده می شوند.
رنگ سنگ حاجی آباد
زمینه رنگی سنگ حاجی اباد در اصل سنگ کرم، کرم روشن یا سفید است. البته در زمان نوشتن این وبلاگ سنگ حاجی آباد سفید تقریبا وجود ندارد و کوپ های استخراج شده از معدن کرم و کرم روشن را حاصل می کنند. مهم ترین تفاوت بین سنگ کرم روشن حاجی آباد و کرم روشن عباس اباد در این است که سنگ حاجی آباد زمینه کرم عسلی گونه داشته و به صورت مشخص بافت سنگ تماما کرم به نظر می رسد. اما در سنگ عباس آباد این تفاوت بسیار مشهود بوده و هیچ عباس آباد کرمی را نمی توانیم بدون هاله پیدا کنیم. در صورتی که حاجی آباد کرم و کرم روشن می تواند زمینه رنگی بسیار یکدست و یکرنگی را داشته باشد.
تفاوت از نظر جنس سنگ
جنس سنگ عباس اباد
اگر بخواهیم بی طرف به جنس سنگ نگاه کنیم، باید اغراق کنیم که سنگ عباس آباد در بین تمامی تراورتن ها حرف اول را می زند. بنابراین در یک سورت یک ردیف این دو سنگ مسلما جنس عباس آباد بهتر است.
جنس سنگ حاجی آباد
سنگ حاجی آباد را ما در ایران سنگ به عنوان یکی از بهترین معادن سنگ کشور حساب می کنیم. این سنگ می تواند بدون هیچ ایراد و مشکلی در تمامی آب و هواهای کشور دوام و ماندگاری داشته باشد و مدت زمان طولانی روی نمای ساختمان خود نمایی کند. پس نمی توانیم به سنگ حاجی آباد ایرادی وارد کنیم، اما به هنگامی که مقایسه این سنگ با سنگ عباس اباد به میان می اید، به طور قطعی ما حاجی آباد را پایین تر می دانیم.
معدن سنگ
معدن عباس آباد و حاجی آباد تقریبا نزدیک به هم هستند. در واقع هر دو این معادن از رشته کوه های استان مرکزی و بخش محلات استخراج می شوند. فاصله نسبتا نزدیک این دو معدن به هم موجب شده است تا تقریبا از نظر جنس و کیفیت با هم برابری کنند. بنابراین از نظر لوکیشن معدن و نحوه استخراج تفاوتی با هم ندارند. اما در حال حاضر استخراج از معدن عباس آباد بسیار بیشتر است.
تراکم سنگ
تراکم سنگ عباس آباد از حاجی آباد کمی بیشتر است. در بیشتر موارد تراکم و میزان خلل و فرج این دو سنگ را یکی می دانیم اما اگر بخواهیم به صورت دقیق تر بنویسیم، باید بگوییم که عباس اباد از حاجی اباد تو پرتر و قرص تر است. بنابراین وزن کمی بیشتری نیز خواهد داشت.
قد و پای سنگ
سنگ حاجی آباد نسبت به عباس آباد قد و پای نسبتا بلند تری دارد. البته این موضوع می تواند تماما به سورت سنگ و نحوه فرآوری و برش سنگ نیز مرتبط باشد اما در یک سورت یکنواخت و یک مدل کیفیت فرآوری، سنگ حاجی اباد نسبتا بلند قد تر از عباس اباد استحصال می شود.
تنوع سورت بندی
سنگ عباس آباد یکی از محدود سنگ های تراورتن کشور است که می توانیم بیش از 50 سورت متفاوت آن را در کارخانه های سنگبری شاهد باشیم. در واقع این معدن سنگ می تواند بر اساس زمینه رنگی، تخلل، هاله های رنگی و … به درجات بسیار متنوعی تقسیم می شود. در سنگ حاجی اباد نیز سورت های متفاوتی را نیز خواهیم داشت اما به تنوع بالای عباس اباد نمی رسد. به بیان ساده تر تنوع درجه و سورت بندی کارخانه روی عباس آباد چندین برابر حاجی آباد خواهد بود.
تفاوت در قیمت
هر دو سنگ بازه قیمت گذاری گسترده ای دارند اما سنگ عباس آباد یکی از تراورتن های کشور محسوب می شود که رنج قیمتی میلیون تومانی در آن وجود دارد. بنابراین رنج قیمت یا همان تفاوت در قیمت که بر اساس درجه سنگ مشخص می شود در سنگ سنگ نمای عباس اباد رتبه اول را در کشور دارد. به بیان دیگر عباس اباد می تواند از ارزان ترین درجه با گران ترین در دسته بندی های متفاوت به چشم آید. اما در سنگی همانند حاجی آباد که این بازه قیمت گذاری کمتر بوده و نسبت به عباس اباد محدود تر است. موضوع دیگر این که سنگ عباس آباد نسبت به حاجی آباد همواره قیمت بالاتری دارد.
جمع بندی
– اگر زمینه رنگی سنگ عباس آباد کرم یا سفید باشد، بدون شک با هاله ها و خطوط رنگی همراه است. این هاله ها و خطوط رنگی از ضعیف ترین تا قوی ترین درجه این سنگ مشهود است.
– اگر زمینه رنگی حاجی آباد کرم یا سفید باشد، کاملا یکرنگ، یکدست و یکنواخت است. در واقع تنها در صورتی که سنگ به صورت موجدار برش داده شده باشد می تواند خطوط رنگی را در آن ببینیم. در غیر این صورت سنگ حاجی آباد تماما یک رنگ و بدون موج دیده خواهد شد.
– شباهت این دو سنگ در این است که هر دو تراورتن بوده و از اتفاق بهترین تراورتن های ایران به شمار می آیند. هر دو این سنگ ها می توانند در نمای بیرونی ساختمان به اجرا در آیند. در برابر آفتاب، آب و هوای شرجی، بارندگی و سرما مقاومت فوق العاده ای داشته و به عنوان مطمئن ترین سنگ های تراورتن نما شناخته می شوند.
– در یک سورت یکنواخت از این دو سنگ، عباس اباد همواره گران تر است. در واقع سنگ عباس اباد یکی از گران ترین سنگ های تراورتن ایران به شمار می اید و تراورتن حاجی آباد در رتبه سوم تا چهارم قرار خواهد گرفت. پس اگر ممتاز این دو سنگ را بررسی کنیم خواهیم دید که حاجی آباد ارزان تر معرفی می شود.
– هر دو این سنگ ها می توانند به عنوان سنگ نما استفاده شوند. پس انتخاب بین آن ها بر اساس طرح نما، سلیقه رنگی و مهم تر از همه بودجه در نظر گرفته شده برای اجرا خواهد بود. ما اینجا در ایران سنگ آماده مشاوره تخصصی به شما دوستان هستیم تا بتوانید بهترین تصمیم را با توجه به سلیقه و بودجه خود بگیرید.
فرق سنگ عباس آباد و حاجی آباد چیست؟
تفاوت کامل این 2 سنگ را به طور کامل در این مطلب توضیح داده ایم.