اطلاعات تخصصی

ویژگی های سنگ چینی و معایب آن

ویژگی های سنگ چینی و معایب آن

ویژگی های سنگ چینی و معایب آن

سنگ های چینی یا همان سنگ های white marble جز سنگ های آهکی رسوبی هستند که تحت فشار و دمای بالا در لایه های زیرین زمین به وجود می آیند. نام چینی که در گذشته بر روی این مدل سنگ قرار گرفته است بر اساس نوع ظاهر و جنس ترد آن بوده است و امروزه با نام علمی تر و البته درست تر سنگ کریستال شناخته می شود. بنابراین سنگ چینی همان کریستال است که در بازار با نام های متفاوت شناخته می شود. کشور ایران معادن سنگ چینی محدودی داشته و شاید تعداد آن ها به ده معدن هم نرسد اما ابعاد رشته کوه و معدن به قدری بزرگ است که امکان بهره برداری و برداشت آن ها تا چندین سال آینده وجود دارد.
سنگ چینی از کانی کلسیت به وجود می آید. کانی های کربن دار دیگری هم در سنگ وجود دارند که هاله ها و خطوط رنگی در سنگ به دلیل وجود آن هاست اما ماهیت کلی این مدل سنگ را باید کریستال گونه و شکری در نظر داشت. سنگ چینی یا همان کریستال به دلیل تراکم فوق العاده بالایی که دارد، جذب آب پایین و مقاومت فشاری بالایی از خود نشان می دهد. به همین منظور است که برخی معادن سنگ چینی کشور را بعد از گرانیت ها، محکم ترین سنگ می دانیم. در ایران سنگ در تلاشیم تا انواع متنوعی از این سنگ محبوب را به شما معرفی کنیم تا با وجود تنوع بالایی که از سنگ ساختمانی در کشور وجود دارد، بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه این متن به بررسی جزئی تر و البته تخصصی تر سنگ چینی خواهیم پرداخت.

 

ویژگی های سنگ چینی

 

ویژگی های مثبت سنگ چینی

 

– سنگ سفید
سنگ سفید رنگ است. البته همانند تمامی سنگ های طبیعی دیگر این موضوع همیشگی نبوده و مسلما بر اساس معدن سنگ و سورت آن، زمینه رنگی می تواند متفاوت باشد. اما در حالت کلی رنگ زمینه سنگ چینی را سفید می دانیم و از آن جایی که سنگ سفید در دنیا محبوب ترین رنگ تلقی می شود؛ بنابراین سنگ چینی می تواند به عنوان یکی از معروف ترین و محبوب ترین سنگ ها شناخته و معرفی شود.

– جنس متراکم و استخوانی
سنگ چینی بدون تخلخل است. ماهیت آن به گونه ایست که تراکم فوق العاده بالایی داشته و در نتیجه این سنگ از استحکام بالا و البته وزن بالایی برخوردار است. همین موضوع موجب شده تا بتوانیم در تمامی کاربری ها اجرای سنگ چینی را شاهد باشیم.

– ساب پذیری فوق العاده بالا
سنگ چینی در دسته سنگ های طبیعی قرار می گیرد که می توانیم تا بینهایت آن را پولیش بزنیم. در واقع این سنگ هیچگاه در دستگاه های ساب خرد نمی شود و ساب و صیقل پذیری بسیار بالایی از خود به نمایش می گذارد. در بیشتر موارد این سنگ با فرآوری صیقلی راهی بازار می شود و سطح سنگ همانند آینه می درخشد و انعکاس دارد.

– مقاومت فشاری و سایشی بالا
سنگ کریستال از مقاومت فشاری و سایشی بالایی برخوردار است. تا حدی که بهترین سنگ بعد از جنس گرانیت می تواند چینی معرفی شود.

– سنگ مناسب برای هر نوع کاربری
سنگ چینی می تواند تقریبا در هر مدل کاربری استفاده شود. سنگ نما (البته با محدودیت)، سنگ پله، سنگ اسلب و سنگ کف. همچنین تقریبا تمامی فرآوری های موجود در دنیای سنگ می تواند روی این جنس سنگ اجرا شود. فرآوری هایی همچون سنگ صیقلی، بادبر، گیوتین، اسکراچ، کات بروکن، تیشه ای و بوش همر تنها تعدادی از آن هاست که می توانیم در بازار ایران و جهان مشاهده کنیم.

ویژگی های سنگ چینی و معایب

ویژگی های منفی سنگ چینی

 

– سنگ چینی در نمای ساختمان با محدودیت مواجه است
می دانیم که بهترین سنگ برای نما تراورتن است و دلیل اصلی این امر نیز تخلخل موجود در سنگ است. بنابراین سنگ چینی چون هیچ خلل و فرجی نداشته، نمی تواند در نمای بیرونی اجرا شود. البته در گذشته این سنگ در ابعاد کوچک در نما اجرا می شد و امروزه نیز با اسکوپ آن را نصب می کنند. به بیان ساده تر سنگ چینی، سنگ ایده آل برای نما نیست اما قابلیت اجرا در نما را دارد.

– قیمت تقریبا بالای سنگ نسبت به مرمریت ها
سنگ چینی در قیاس با مرمریت ها از قیمت بالاتری برخوردار است؛ البته ظاهر بسیار با کیفیت و نوع سنگ می تواند به درستی این موضوع را توجیه کند اما در حالت کلی ما قیمت سنگ چینی را بالاتر از مرمریت می دانیم.

 

معایب سنگ چینی

جمع بندی

سنگ چینی از دیدگاه نویسنده این وبلاگ یکی از زیباترین سنگ های ساختمانی دنیا به شمار می رود که ظاهر و ماهیت سنگ همیشه زنده به نظر می رسد. این سنگ در ایران تقریبا در تمامی فرآوری ها دیده می شود؛ بیشترین میزان تولید و برش این سنگ به صورت اسلب و پلاک بوده و پس از آن می توانیم چینی های کات بروکن شده، بادبر شده، گیوتین شده و اسکراچ شده را ببینیم. سنگ های صیقلی چینی هم بر اساس ضخامت و نوع کاربری به دسته های پله، فرشی و پلاک طبقه بندی می شوند.
نکته ای که حائز اهمیت است تنوع معدن سنگ کریستال در ایران است. به این صورت که معمولا سنگ های ازنا و سنگ الیگودرز را به صورت اسلب و سنگ کریستال لایبید را به صورت الگو شده و بوش همر خواهیم دید. این صحبت به این معناست که هر معدن سنگ چینی ماهیت و جنس منحصر به فرد خود را داشته و کارخانه های سنگبری ایران نیز به درستی این موضوع را درک کرده اند و بنابراین سنگ هر معدن را به درستی هر چه تمام تر فرآوری می کنند. به بیان دیگر سنگ چینی الیگودرز را نمی توانیم بوش همر یا تیشه ای کنیم چرا که جنس ظریف شکننده ای دارد اما از طرفی می توانیم به گونه ای آن را صیقل دهیم که یکی از براق ترین سنگ های ساختمانی به حساب آید.

بنابراین نوع فرآوری سنگ که تجربه همراه است توسط سنگبری ها صورت می پذیرد. اما انتخاب درست سنگ چینی برای هر کاربری نیز می تواند تا حد بسیاری دوام و ماندگاری آن را بالا ببرد. یعنی پیشنهاد می کنیم از سنگ های تیشه ای چینی بیشتر در محوطه ها فضاهای باز استفاده شود و نوع صیقلی آن در داخل ساختمان. این هماهنگی بین فرآوری و کاربری سنگ را مشاوران سنگ شناس می توانند به خوبی اظهار نمایند.
در پایان این که سنگ چینی معایبی همچون نداشتن تخلخل، وزن و قیمت بالا را دارد اما می توانیم بر اساس نوع کاربری، طراحی و انتظاری که از سنگ داریم، یکی از بهترین، محبوب ترین و معروف ترین سنگ های حال حاضر دنیا با اسم چینی یا کریستال انتخاب نماییم.

معایب سنگ چینی چیست؟

- قیمت بالا
- نصب سخت
- رنگ پذیری سنگ

ویژگی های سنگ چینی چیست؟

- رنگ سفید
- مقاوم در شرایط آب وهوایی
- محکم و مقاوم

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =