ویژگی و معایب سنگ صلصالی
سنگ صلصالی در ایران به عنوان یکی از معروف ترین سنگ های مرمریت سفید و روشن شناخته می شود که می توانیم ظاهر خاص و منحصر به فرد آن را در کارهای اجرایی بهتر درک کنیم. سنگ صلصالی دارای زمینه رنگی سفید، یاسی و کرم است که خط و خطوط قرمز و صورتی در آن خودنمایی می کند. وجود هاله ها و خطوط رنگی در این سنگ موجب شده است تا یکی از خاص ترین سنگ های مرمریت به شمار آید و از همین رو شهرتی جهانی را کسب نماید. سنگ مرمریت صلصالی در انواع فرآوری های سنگی به چشم می خورد و تقریبا بدون هیچ محدودیتی می توانیم انواع فرآوری های متفاوت آن را در ساخت و ساز مد نظر خود به کار ببریم. سنگ سفید صلصالی که مسلما یکی از زیباترین و بهترین درجه بندی های این سنگ محسوب می شود که بیشتر به صورت پله، پلاک و اسلب در بازار سنگ دیده می شود. در این وبلاگ تصمیم بر این است تا با معرفی اصولی و کامل این سنگ و همچنین بیان ویژگی های خوب و بد آن، شما عزیزان را در انتخابی اصولی و درست راهنمایی کنیم. سنگ صلصالی نیز همانند تمامی سنگ های طبیعی ساختمانی بدون عیب و ایراد نیست؛ اما ما قصد داریم تا با بیان تمامی نکات مثبت و منفی این سنگ، ببینیم کفه ترازو روی کدام سمت سنگین تر شده و در نهایت با توجه به اولویت بندی مشتری، سنگ خوب یا بد را با توجه به نوع کاربری و انتظاری که از سنگ می رود، مشخص نماییم. پس در ادامه این متن به بیان مشخصات جزئی تر این سنگ معروف مرمریت خواهیم پرداخت.
ویژگی های سنگ صلصالی
همان گونه که در بالا به آن اشاره داشتیم، سنگ صلصالی در بین تمامی معادن مرمریت کشور یکی از خاص ترین و زیباترین سنگ ها محسوب شده که می توانیم انواع متنوعی از فرآوری های آن را در بازار مشاهده کنیم. سنگ صلصالی می تواند در انواع مدل های پلاک، پله، سنگ کف فرش، اسلب، گیوتین، بادبر، کات بروکن و … تولید و فرآوری شود و زیبایی خاصی به فضای اجرا شده هدیه کند. سنگ مرمریت صلصالی دارای سه زمینه رنگی سفید، کرم و یاسی بوده که خطوط قرمز و سیسوسی شکل در آن به چشم می آیند. از نظر سورت بندی، هر چقدر زمینه سنگ سفید تر و روشن تر باشد به مراتب سنگ درجه بندی بهتری داشته و مسلما گران است. همچنین نوع خطوط قرمز در این سنگ، هر چقدر سینوسی شکل تر و پررنگ تر باشد، درجه بندی سنگ بهتر خواهد بود. در ادامه به بررسی جزئی تر اشاره خواهیم داشت.
ویژگی های مثبت سنگ صلصالی
– سنگ سفید
می دانیم که سلیقه هر شخصی با دیگری متفاوت است اما در کشور ما بیشتر سلیقه ها برای انتخاب سنگ، رنگ سفید است. برای همین از دیرباز تا به کنون سنگ سفید ارزش و درخواست بالاتری داشته و به همین دلیل سنگ سفید دارای محبوبیت بیشتری خواهد بود. سنگ صلصالی در سورت های متفاوت دارای رنگ بندی سفید و کرم است که یکی از پرطرفدار ترین رنگ ها به شمار می آید.
– ساب پذیری بالا
سنگ صلصالی در دسته سنگ های مرمریتی قرار دارد که صیقل پذیری بالایی دارند و به همین دلیل می توانیم پولیش فوق العاده با کیفیت و براقی را روی سطح سنگ اعمال کنیم.
– جنس مقاوم و مستحکم
تراکم بالا و ماهیت سنگ صلصالی به گونه ایست که مقاومت نسبتاً خوبی در برابر فشار و ضربه داشته و به همین دلیل می توانیم آن رات سنگ مقاوم و مناسب اجرای داخلی بدانیم.
– زیبایی و جذابیت منحصر به فرد
ترکیب خط های قرمز با سنگ سفید می تواند به عنوان یکی از زیباترین سنگ های طبیعی معرفی شود. سنگ صلصالی جدای از هر سورت و درجه بندی که داشته باشد، از زیبایی مخصوص به خود برخوردار است که به عنوان نکته مثبت این سنگ نوشته می شود.
– سنگ ساختمانی صلصالی قابلیت انواع برشکاری و ابزار زنی را دارد
– جنس متراکم و استخوانی
– قابلیت تولید و عرضه در بازار در ضخامت ها و ابعاد گوناگون
– جذب آب متوسط
ویژگی های منفی سنگ صلصالی
– عدم اجرا در نمای بیرونی
هیچ سنگ مرمریتی برای نمای بیرونی ساختمان مناسب نیست؛ از آن جایی که صلصالی نیز یک مرمریت محسوب می شود، همواره پیشنهاد می شود که در نمای بیرونی اجرا نشود.
– عدم اجرا در کف فرش های ماشین رو در شهر های پرباران و سردسیر
می دانیم که جنس مرمریت بعد از گرانیت و کریستال بهترین سنگ برای کف فرش تلقی می شود؛ اما با این وجود ما در ایران سنگ، مرمریت ها را برای منطقه های فوق سردسیر کشور و شهر های پربارش پیشنهاد نمی کنیم.
– مقاومت نسبتا پایین در برابر فشار های ناگهانی و ضربه
سنگ مرمریت نمی تواند در برابر فشار های سهمگین و ضربه های مداوم مقاومت خوبی داشته باشد.
جمع بندی
در بخش های گوناگون سایت مرجع ایران سنگ می خوانیم که هر مدل سنگ در هر جایگاهی که باشد، برای کاربری مخصوص به خود می تواند فوق العاده باشد و در صورتی که بهترین سنگ در کاربری اشتباه اجرا شود، می تواند به بدترین سنگ تبدیل شود. در مورد سنگ صلصالی نیز باید بگوییم که با توجه به جنس مرمریت و استخوانی که این سنگ دارد، بهترین مورد استفاده آن کاربری های کف، بدنه و راه پله های داخلی می باشد. به بیان دیگر ما می توانیم تمامی کاربری های سنگی داخل ساختمان خود را با سنگ صلصالی به اجرا در آوریم اما حتی المقدور از آن در محوطه های بیرونی و خصوصا نمای ساختمان استفاده نکنیم.نکته ای قابل بیان این که اگر به هر دلیلی، طرح، بودجه یا سلیقه شخصی، تصمیم دارید از سنگ مرمریت صلصالی به عنوان سنگ نما بهره گیرید، پیشنهاد می کنیم که پس از نصب سنگ اقدام به نانو کردن سطح و ضد آب کردن آن کنید تا تا جایی که امکان پذیر است جذب آب سنگ کاهی یابد.
ما سنگ صلصالی را می توانیم در انواع فرآوری های صیقلی همچون پلاک، پله، اسلب و کف فرش داشته باشیم. همچنین در مواردی می توانیم تولید این سنگ در فرآوری های بادبر، گیوتین قیچی و حتی جوشقان را شاهد باشیم که نسبت به دیگر سنگ ها کمتر تولید و عرضه می شوند. معدن سنگ صلصالی در استان اصفهان بوده و به همین جهت در کارخانه های سنگبری این استان به صورت انبوه تولید و فرآوری می شود. شما عزیزان می توانید بر اساس مطالبی که بیان شد، با توجه به اولویت بندی و بودجه ای که دارید، نسبت به انتخاب یا عدم انتخاب مرمریت صلصالی برای کاربری که در نظر دارید، اقدام نمایید.