اطلاعات تخصصی

چرا سنگ گرانیت زنگ می زند؟

چرا سنگ گرانیت زنگ میزند؟

دلایل زنگ زدن سنگ گرانیت؟

 

این سوالیست که برای بیشتر ما پیش آمده است و دلیل آن نیز زرد شدن رنگ سنگ گرانیت پس از اجرا و گذر زمان می باشد. اگر بخواهیم در یک جمله به آن پاسخ دهیم باید بگوییم که سنگ گرانیت بر اساس ماهیت و جنسی که دارد دارای آلیاژ های فلزی همچون آهن است و این آهن موجود در سنگ پس از مدتی زنگ زده و به سطح سنگ می رسد. اما اگر بخواهیم به صورت دقیق تر آن را بررسی کنیم و راهکار های پیشگیری از آن را مطالعه کنیم باید به ادامه متن توجه داشته باشیم.

در ابتدا باید بگوییم که گرانیت پس از بازالت، بیشترین سنگ موجود در پوسته زمین است و معادن بسیار زیادی در دنیا از جنس گرانیت وجود دارد. جنس سنگ گرانیت آذرین درونی بوده و در مواردی آن را به نام سنگ خارا نیز می شناسند. اصل تشکیل و تولید این سنگ، تحت فشار و دمای بالا قرار گرفتن لایه ای از سطح زمین است که در مدت زمان طولانی این جنس سنگ را حاصل می شود. پس بدون شک درون گرانیت آلیاژ ها و معادن معدنی بسیاری را خواهیم داشت که یکی از مهم ترین آن ها آهن می باشد. در سنگ های گرانیت آن وجود دارد؛ این میزان درصد آهن در هر معدن گرانیت می تواند متفاوت باشد. به بیان دیگر برخی از معادن گرانیت مانند سنگ مشهد دارای درصد آهن بالا و در برخی دیگر مانند معدن زاهدان بسیار کم است. این آهن درون سنگ گرانیت است که دلیل بر زنگ زدگی و زرد شدن رنگ سنگ به مرور زمان می شود و مسلما در کیفیت و ماندگاری سنگ نیز تاثیر گذار است؛ بنابراین در اولین قدم برای انتخاب بهترین سنگ گرانیت، باید نوع کاربری، محل اجرا و آب و هوای منطقه اجرای چک شود که به مرور زمان دچار ایراد و مشکل نشویم.

دلایل زنگ زدن سنگ گرانیت؟

دلایل زنگ زدن سنگ گرانیت؟

معادن سنگ گرانیت زیادی در دنیا وجود دارد که در کشورمان حدود 10 معدن از معروف ترین آن ها به شمار می آیند. یکی از پارامتر های مشخص کننده کیفیت، ماندگاری و همچنین قیمت گرانیت همین آهن درون سنگ است که می توان آن را تجزیه و تحلیل کرد. ما بهترین معادن سنگ گرانیت کشورمان را به ترتیب زاهدان، سنگ نهبندان، نطنز، همدان، تکاب، بروجرد، خرمدره و مروارید مشهد می دانیم. البته این متن می تواند به مرور زمان و با پیش روی معادن سنگ تغییر کند. اما در حالت کلی گرانیت های سفید معروف ایران این چند معدن هستند که هر یک دارای درصد آهن متفاوتی با دیگری خواهند بود. نکته دیگر این که گرانیت های قرمز و مشکی نیز دارای آهن هستند و به مرور زمان می توانند زنگ بزنند اما از آن جایی که زمینه رنگی سنگ قرمز یا سیاه است به چشم نمی آید و خودنمایی نمی کند. به بیان دیگر تمامی سنگ های گرانیت پتانسیل زنگ زدگی را دارند اما در هر کدام درصد احتمال این اتفاق کم و زیاد است.

جالب است بدانید یکی از مهم ترین موارد اختلاف قیمت بین گرانیت های سفید درصد آهن سنگ آن معدن است. یعنی گرانیت هر چقدر آهن بیشتری داشته باشد، ارزان تر است و هرچقدر درصد آهن درون سنگ کمتر باشد، مسلما سورت قوی تر و سنگ گران تر خواهد بود. پس می توانیم نتیجه بگیریم که نوع کاربری و فضای اجرایی سنگ در گرانیت ها بسیار حائز اهمیت است. اگر برای داخل منزل یا محیط های مسقف می خواهیم گرانیت کار کنیم تقریبا دستمان باز است اما اگر می خواهیم از سنگ گرانیت برای کف فرش حیاط یا پارکینگ روباز استفاده کنیم باید به سراغ معادنی برویم که درصد حداقلی از آهن را در دل خود دارند؛ چرا که گرانیت به مرور زمان در اثر بارندگی یا حتی شرجی و رطوبت هوا قابلیت زنگ زدن داشته و این امر در گرانیت های سفید بسیار مشهود و قابل رویت است.

علاوه بر از بین رفتن ظاهر زیبای سنگ، زنگ زدن گرانیت موجب پوسته شدن سنگ و در نهایت از بین رفتن آن در صورت تردد خواهد شد. بنابراین توجه به فضای اجرایی و نوع کاربری می تواند بجز اجرا برای ماندگاری سنگ نیز مهم باشد. ما در ایران سنگ انواع متنوعی از معادن گرانیت کشور را موجود داریم تا بتوانیم بسته به نوع انتظار مشتری از سنگ، اولویت بندی و همچنین نوع کاربری گرانیت، بهترین و ماندگاری ترین آن را معرفی کنیم.

چرا سنگ گرانیت زنگ میزند؟

سنگ گرانیت به خاطر وجود عنصر آهن که درصد بالایی از این سنگ را تشکیل میدهد وقتی کنار آب و رطوبت باشه احتما زنگ زدگی آن به شدت بالا می رود. برای همین استفاده درست از این نوع سنگ در جای درست بسیار مهم و حیاطی است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هفده =