رمپ، به بخشی از سازه ساختمان تلقی می شود که دو سطح غیر هم سطح را به یکدیگر وصل می کند. بنابراین در تمامی رمپ ها شاهد شیب بوده و آن ها بر اساس پیاده رو و ماشین رو بودن به دو دسته کلی تقسیم می شوند. در این بین البته می توانیم رمپ های مسقف و همچنین رمپ های موجود در فضای آزاد را داشته باشید که هر یک بر اساس شرایطی که در ادامه بررسی خواهند شد، با متریال های متفاوتی اجرا می شوند.
– اولین ساده ترین نوع رمپ، رمپ های پیاده رو و مسقف هستند. در این صورت وزن آنچنانی به آن ها وارد نشده و از آن جایی که در فضای باز نیستند نیازی به اعمال محدودیت هایی همچون مقاوم در برابر باد و باران نخواهند بود. پس برای این چنین رمپ ها می توان از انواع سنگ های ساختمانی مانند تراورتن، گرانیت، مرمریت و کریستال استفاده نمود. از نظر نوع فرآوری نیز می توانیم انواع سنگ های پلاک عرض کمتر، گیوتین، بادبر و حتی فرشی را برای آن ها در نظر بگیریم.
– دومین نوع رمپ ها، پیاده رو های فضای باز هستند. در این مدل رمپ فشار زیادی روی سطح وارد نمی شود اما محصول انتخاب شده باید در برابر تابش نور خورشید، بارندگی و حتی یخ بندان مقاوم باشد. در این حالت می توانیم از انواع جنس سنگ ها استفاده نماییم اما باید توجه داشته باشیم که برای انتخاب نوع فرآوری آن ها محدودیت خواهیم داشت. سطح رمپ نباید لیز باشد تا از سر خوردن جلوگیری نماید. بنابراین از هر کدام از جنس سنگ های بالا باید نوع تیشه ای، شیاری، فیلم یا بوش همر آن تهیه و اجرا گردد.
– سومین نوع سنگ رمپ، ماشین رو های مسقف هستند. در این حالت ایران سنگ اجرای سنگ های گرانیت و کریستال را در اولویت اجرا قرار می دهد. همچنین برای جلوگیری از سر خوردن تایر ماشین روی شیب به هنگام پایین یا بالا رفتن پیشنهاد می کنیم از انواع فرآوری های تیشه ای، بوش همر یا حداقل شیاری این جنس سنگ ها استفاده شود. البته لازم به گفتن است که در مواردی خود سنگ کار و مجری، سنگ را حالت برشی و با اختلاف ارتفاع روی کف اجرا می کند که به خودی خود، اصطکاک سطح بیشتر شده و به صورت طبیعی همانند ترمز خودکار برای تایر ماشین عمل کند.
– چهارمین و مهم ترین نوع رمپ ها، ماشین رو های فضای باز هستند. در این حالت برای انتخاب سنگ رمپ دارای محدودیت های بسیاری بوده و شهر محل پروژه بسیار حائز اهمیت خواهد بود. آب و هوای منطقه، میزان بارندگی و همچنین متوسط روز های یخبندان می تواند در انتخاب سنگ نهایی حائز اهمیت باشند. ایران سنگ برای کاربری های کف همواره سنگ گرانیت را پیشنهاد می کند؛ چرا که این سنگ مقاوم ترین سنگ طبیعی به شمار رفته و می تواند از هر متریال دیگری دوام و استحکام بیشتری را در طولانی مدت از خود نشان دهد. برای کاربری های رمپ نیز می تواند به عنوان بهترین گزینه انتخاب گردد. سنگ گرانیت شیاری یا فیلم شده می تواند بهترین گزینه برای سنگ رمپ نوع چهارم باشد. پس از آن می توانیم به انواع سنگ های بادبر البته با ضخامت مناسب و در برخی موارد به سنگ های گیوتین نیز اشاره نماییم.
معمولا سنگ رمپ را با سنگ بادبر اجرا می کنند. ابعاد سنگ بادبر 15*30 سانتی متر بوده و با توجه به سطح ناهموار و زبری که دارد می تواند از سر خوردن جلوگیری کند. پس از آن می توانیم در برخی موارد اجرایی با توجه به نظر طراح و مجری کار سنگ های گیوتین قیچی با ابعاد 5*30 را یکی از پر درخواست ترین نوع سنگ ها برای رمپ تلقی کنیم. انواع دیگری از سنگ های فرشی کوچک نیز می توانند به عنوان سنگ کف برای رمپ ساختمان ها به صورت پازلی اجرا شده و نتیجه مثبتی را ارائه دهند. به طور مثال در مواردی شاهد اجرای سنگ گرانیت با عرض تقریبی 10 سانتی متر و طول آزاد خواهیم بود که به صورت پلکانی روی کف اجرا شده اند.